Heart Chat Bubble

Schackmatt

Köpte en tröja på SchackMatt från Vero Moda idag. Gillar den! 
 
 

Måste börja på riktigt nu!

Godmorgon!
 
Nu när jag inte jobbar lika mycket som jag gjorde på fast schema så har jag blivit lat och ta vara av ledigheten. Det måste jag ändra på! Så fort man inte rör på sig går man upp i vikt. Finns en bra brant backe en bit bort som jag ska börja träna vid. Låren och rumpan ska "bort". Ska använda mig av 
Vet inte hur ofta jag ska träna i veckan än. Men ska ju börja lugnt i början, kommer det gå? x) 
Längtar redan efter att få se resultat! Sommaren 2014 ska man iaf få se resultat! hehe.. 
 
Men idag ska jag jobba 15:00 - 20:00 i kassan. 
Har lite träningsappar som jag tänkte testa också. 

29 augusti

Vilken bra och välskriven bok Hypnotisören är!Läste ut den idag. Såg filmen ikväll och den var inte alls bra. De fick ju inte med hela handlingen om vem personerna var och vad de gjort tidigare osv. Vill ju såklart inte skriva ut så mycket eftersom man kan ju råka försäga sig ;p
 
Rekommenderar att ni läser boken! :)
 
imorgon ska jag jobba 8.50-16. 
 
Min pappa fyller år idag, grattis ännu en gång! Kram till dig <3 Hade åkt och gratulerat honom om jag inte skulle jobba. :)

Killen som hoppar från balkong och fönsterkarmar

Fyy vilken hemsk dröm jag hade precis! Den var så verklig och när jag vaknade fick jag säga till L att hålla om mig och berättade.. 
 
Vi bodde näst längst upp i en lägenhet. Det fanns dörrar till andra lägenheter i vår lägenhet. Så vi hade gemensamt kök, toa och vardagsrum. En ung kille bodde i vardagsrummet på en madrass. 
Det var massa disk och riktigt stökigt överallt. Ville städa. Men sen hörde jag massa oväsen i trappen och gick ut i trappen med besticklådan med nydiskde bestick för att torka de(?). Dret var fullt med väluppklädda folk som skulle på fest hos en tjej som fyllde år. Var köer från hennes dörr och ner en trappa. Vi bytte några ord och jag gick ner till mig igen. 
Fortsatte att städa i köket, var ett litet fönster vid diskbänken och hör ett plötsligt ljud och ser en skugga. En kille (ca 25 års åldern) är full och klättrar utanför huset, hoppar från räcken till räcken på balkonger, försöka hålla sig fast vid de smala fönsterkarmarna och ska ta sig ned från våning fem till ett!?
blir skiträdd och vet inte vad jag ska göra göra för att hjälpa honom.. Han stönar som om det är jätte jobbigt och som om han ska snart ramla. Otäckt ljud. Otäck syn!
Kollade senare ner om han klarade sig, vilket han gjorde och jag kände en lättnad. Gick ut på balkongen och L stod på en annan snett emot och L säger "nä.. Nu kommer håller han på igen.." . jag tittar ut genom räcket och hör han ännu tydligare med flåsandet och stönandet (lixom 2 gången nu! Han borde vara trött från första försöket!!?) Men näe, ser hans minspel som ser ut att plågas, svetten rinner. Jag vågar inte titta, mår dåligt. Undrar om han ska komma in till oss.. Han svarar inte. Han försätter hoppa och klättra. Hör han skrika och jag frågar L som har tydligare vinkel på det hela om han ramlat. Hade han inte, men hängde bara med en arm.
sen vaknade jag. 
Var tvungen att rita upp hur det såg ut i lägenheten och trappen och när killen hängde vid balkongen. Uhh hade sådan konstig känsla när jag vaknade men nu börjar de lugna ner sig :p
Hemska dröm!

Känns som söndag - på ett bra sätt

Idag har det inte hänt så mycket, haft tvättstugan och läst massa i boken. Är på kapitel 23 nu.
Imorse när jag vaknade vid fem tiden fick jag smått panik. Tänkte; Har jag ställt klockan? Vilken tid börjar jag? Sen kom jag på att jag är ledig.. x) El Paniko som de säger på Spanska.. 
 
(Testade boklampan häromdagen, funkar bra) 
 
 

Hypnotisören - olika perspektiv

Läser för fullt i min bok "Hypnotisören". Finns en film baserad på boken också där bl.a Mikael Persbrandt är med. Har dock inte sett den, men det gör jag när jag läst färdigt boken. 
Älskar filmer/böcker när man får vara med om deras perspektiv just den tidpunkten det händer.   Som i denna boken får man vara med om tre olika personers perspektiv. Det är kul och spännande med deras uppfattningar och vad som egentligen sker.
Som ett exempel i boken att Erik (hypnotisören) fick ett samtal från Daniellas telefon(läkare) då Joona (kommisarie) fick låna hennes tele för att ringa Erik. Då han var tvungen att åka dit där till sjukhuset för att försöka få kontakt med pojken (Josef). Sedan ringer Daniellas mobil och ingenting hörs, innan dess sa hon "haha, Erik Låt bli" för att Erik skojat med henne och samtalet lades snabbt på.
Senare i kapitlet får man se från Eriks frus (Simone) perspektiv. Att hon kollat hans mobiltelefon vem det var som ringde. Då ringde hon upp och det var just detta hon hörde då, fnissandet och att han skulle låta bli. då fick ju hon andra tankar, otrohet. för Erik varit otrogen för ca 10 årsedan och hon trodde hon kunde lita på honom. 
Hoppas det inte blev alltför hoppigt och flummigt inlägg, men ville bara ge ett exempel på hur det kunde se ut i boken. Vilket det faktiskt kan bli irl också. Man tror och föreställer sig "det värsta" och att man inte ska oroa sig typ..
 
I morse, mys
 

Mini semestern - 4 days

ojoj! Det har hänt så mycket nu. I söndags var min sista dag på jobbet ju, så passade på att ha en liten "mini semester" som jag kallar det, från måndag till torsdag.
 
Har haft hur kul och trevligt som helst, finns ingenting att klaga på! :)
 
Sammanfattning av dagarna: Dag ett- Åkte till Lund och var där vi fyra tiden. Jennifer mötte upp mig på stationen och vi gick hem till henne och Maria. Sen åkte vi in till Malmöfestivalen och åkte karusell och hade det bra. Jennifer köpte en rihannatröja. Bilden från espresso house var dagen efter då jag skulle åka in till Malmö för att möta upp min pappa som var på besök hos min farbror och hans fru. 
Dag två: Åkte då in till Malmö och träffade pappa, min farbror bor i Västra hamnen och det var jättefint och mysigt där. Vi gick runt hela området och tittade på allt. Senare kolalde vi på September och på kvällen Johnossi. Jennifer och jag åkte karusellen på föregåendebild (freak out) och Booster!! Trodde aldrig jag skulle våga åka den! Men med lite alkohol och en peppande filur (Jennifer) så gick jag med på det. :D
Dag tre: Pappa bjöd mig på tvådagars öresundskort! Så när vi vaknat och ätit frukost åkte vi mot Köpehamn. Vi gick på ströget och var i Nyhamn. Vi åt buffé och så mycket jag åt har jag inte gjort på länge, fick sååå ont i magen, kunde knappt gå. heheh.. Men skönt var det att sitta på en båt och smälta maten och njuta av utsikten! På bilden ser vi Sjöjungfrun, hon fyllde 100 år i fredags. Så det skulle vara fest där vid sa guiden på båten. Pappa och jag hade det jättebra i Danmark! Vi brukar göra resor ihop, men det var ju ett tag sedan nu eftersom jag flyttat och så. 
 
 
Dag fyra: WohO! Vi åkte till Hyllie och var på Emporia! Vilken byggnad! Älskar köpcentrumet! Vill dit igen! ;D Högst upp på taket kunde man vara och titta på utsikten och ta någon fika. Stort var det. Inne på emporia var det djungen och vattentema. Första affären vi gick in i var H&M, pappa sa "Men denna har vi ju hemma.." Jag: Nej inte jag... :( hehehe... 
Hittade ne bra affär som sålde rea på rea, så blev en del plagg. :) 
Efter vi varit där åkte vi till IKEA för att äta middag (jag bjöd eftersom pappa snart fyller år!), och sedan gick vi bara runt och tittade lite. 
Måste till Emporia igen, någon som vill hänga med då?! ;D
 
Åkte hem på torsdagskvällen för att jag skulle jobba fredag 8-17. Sen har jag jobbat idag 8-16. Det var några idag som sa till att man skulle skriva upp sig på en lista på kontoret så de vet att de kan ringa mig om någon blir sjuk eller liknande i kassan/scanningen! Tur jag fick reda på det, annars hade jag väl undrat :p Hoppas på mer tider nu! 
 
(Blandade bilder från "semestern".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Schema för v.34

 

5:2 diet

Ett tag testade jag att varannandagsfasta. Såg en dokumentär på svtplay om att studier gjorts på det att man lever längre och sundare liv. Men tröttnade efter en vecka eller nåt. Men nu skrivs det mycket om 5:2 dieten, vilket är att man fastar två dagar i veckan och äter som vanligt resten (5 dagar). Men när man fastar, kan man som kvinna äta 300 kcal. Viktigt att dricka mycket vatten också för att inte få huvudvärk som vissa kan få. 
Nu när jag jobbat nästan varje dag har jag skippat frukost och på min första rast kanske jag tar en macka, eller bara dricka vatten. Har inte ätit lunch någon gång på jobbet. Kanske en, men då var det sallad. Annars har det mest blivit en macka. Min kropp är inställd på det nu och jag är inte så hungrig. Jag tycker att jag har blivit piggare på det. 
 
Men åter om 5:2 dieten, så ska jag börja med det nästa vecka! (Vill inte göra det nu när jag ska iväg på min "semester", då vill man ju unna sig lite ;)
 
Sen ska jag försöka ta träningen på allvar. Vet en jättebra backe som jag ska träna vid, på toppen av berget är det en bra yta för att träna också, plant. Ligger just nu på 56 kilo, mitt mål är 53 och att vara lägre än det skadar inte, inte för min längd. Blir jättepeppad nu när jag skriver om detta, för nu måste det ske förändrig här va! ;D
 
Innan jag flyttade vägde jag ca 63-64 kilo, 7-8 kg har jag gått ner. Jag tycker inte att det syns så mycket, men kompisar jag inte träffat på länge ser skillnad. Det är kul! 
 
 

Imorgon åker jag först till Lund och ska träffa min syster och hennes barn Jennifer, ska sova över hos de :) 
Lite saker jag har planer på att köpa när jag kommer till den stoooora staden!: 
  • Don Donna väska på Accent
  • Ett skärp
  • Hårinpackning
  • Värmeskydd för håret, fönar alltid håret och vill gärna platta det också. 
  • Bra schampo som gör håret glansigt (få bort sommarhåret som min frisör sa) :p
  • Tvålpump, vi köper refilltvål, därför kan det vara snyggt med en tvålpump i badrummet ;)

    Sen får man se vad man hittar för skoj ;) 
 

Ikea

nice :) Han köpte också en kontorstol, sittdynor till köksstolarna 
 
Nya tabletter och tallrikar :) 👍
 
 
 

Don Donna

Denna väska ska jag köpa när jag är i Malmö! Fast svart. Letade efter en i Karlskrona när jag var där. En enkel vanlig handväska! 

Sista dagen imorgon!

Oh, heeelt trött nu efter 8 h jobb. Det är ALDRIG att man gå runt och tänker "vad ska man göra nu...?" utan det är fullt ös HELA tiden. En del tycker synd om mig på jobbet ;p  Men men, imorgon är sista dagen för sommarjobbet sen ska jag ha lite "semester", kan vi kalla det tycker jag!
Ska på måndag åka till skiiiåne, Malmö. Där jag ska träffa min pappa, farbror, syster och hennes barn :) Ska bl.a. vara på Malmöfestivalen samt åka en roadtrip i Danmark med pappa! Hur mysigt som helst! Och som jag längtat till detta!! Älskar att fara  ut på äventyr och göra massa roliga och minnesvärda småresor! 
 
Älsklingen och hans syster åkte till IKEA idag, ska bli spännande och se vad han kommer hem med! Kommer nog bilder senare!
 
Nu ska jag diska och fixa iordning i hemmet innan sötisen kommer hem :) *tjoooff*
 
Fick av min farmor som namnsdagspresent! xD
 
Mat vi åt igår.
 
Jobar byxorna har blivit stooora! Tur jag har skärp ;p

Viscus!

Min vackraste, underbaraste, duktigaste, sötaste , osv! Älskar han sååå mycket! Världens finaste katt!
 

Sant!

Stämmer! 

To-do-list!

Här var min to do list, men nu är allt klart! :)
 
 
Påfyllt! :)
 
Min book! :D <3 Nu ska jag läääsa!

Karlskrona <3

Min mamma skulle kommit igår, men hon hade knappt sovit, så fick ett mejl från henne på facebook där hon bl.a skrev att hon kunde betala mig resan fram och tillbaka till Karlskrona istället och att hon bjuder på mat och om det är något klädesplagg jag skulle vilja ha! Schysst va? ;) Blev jätte glad, har inte träffat henne på jätte länge och saknar ju självklart Karlskrona. Så det var inga konstigheter att tacka ja till. :)
 
Här är jag och Kalle (Karl XI), på stortorget i Karlskrona :) Tyvärr finns det idioter som  tagit sönder hans svärd!
 
Sen bjöd hon på fika på Lennart´s :)
 
Fick två par svarta byxor och sedan blev jag bjuden på mat :)
Hade en super trevlig dag. När mamma skulle gå och handla ringde jag till Emz och frågade henne om jag kunde komma över en stund. Hjälpte henne med tvätten och det uppskattades, men det är ju klart man ska hjälpa till! ;)
 
 

Enter, enter, enter.

Uppdaterade mitt CV och personliga brev igår, alltid kul att skriva dit en ny erfarenhet osv!
 
Idag när jag skulle cykla hem från jobbet var det sol och blå himmel med lite moln på ena sidan och andra sidan KÅÅLsvart! Där efter kom regnet. Fick ta skydd i en tunnel tills det värsta hade slutat.. Men det tråkigaste av allt var att jag då precis fick punktering på bakdäcket.. Tog ju en evighet innan jag var hemma eftersom jag inte ville slita ut på hjulet.. Gick där för mig själv o surade, och alla bilister körde förbi i snabba hastigheter vilket  gjorde att småstänk från gatan kom på mig. Hatar ljudet av bilar som kör förbi hela tiden! 
 
Imorgon kommer min mamma hit och besöker oss för första gången! har bott här sedan Januari och hon har inte hälsat på än haha.. Men imorgon så! (Det är inte många som varit o hälsat på här, men så fort jag kommer till Karlskrona, ja då ska alla träffa mig osv) No no.. Inte ok.
Men vissa förstår jag ju som inte har haft tid eller pengar till det. 
 
Innan mamma kommer ska jag ta mig till cykelverkstaden för reperation av cykeln. Men ska först ut och testa att pumpa däcket, och hoppas på att det bara är luften som är tömd och inte punktering! Har 4 dagar kvar att jobba, var den tvungen att gå sönder nu, hehe.. :)
 
Fick lönelappen idag, vi får ju ut lönen den 15:e på Maxi, sån lättnad! Behöver verkligen pengar nu! 300 :- kvar på kontot, inte ok! ;) 
 
Längtar tills nästa vecka, då är jag ledig 4 dagar och ska iväg! Wihu!! 
Mot Malmö/Lund och Danmark! :)
 
 

Bio - Elysium

Såg denna på bio i fredags! Den var bra! :) 
 
Tänk att det redan är 11:e augusti! Tiden har bara runnit iväg! Snart är det höst. 

Schema för v.33

Sista veckan med schema på sommarjobbet. Har fått två tider till efter detta, det är ju bra! 
 
 
 

BokBeroende!

Jag har aldrig gillat att läsa, eftersom jag alltid blir trött.. RIktigt jobbigt.. Men nu tänker jag verkligen kämpa för att göra det, heheh.. kämpa... jaja... Har läst ut den första Harry Potter-boken och är inne på den andra nu. Vi såg filmen igår, har bara sett den en gång tidigare och det var längesedan. Men stackars L som fick höra hela tiden "ah just de, det är så han ser ut.." och annat babbel x)
 
 
 
Jag har hört att Kepler serien ska vara väldigt bra och spännande, så jag gick in på CDON.com och beställde en pocket med första serien, "Hypnotisören", 2009!
 
 
(Igår kväll, mys med älskligen) 
 
 
 
 
 

Före och efter!

Haha.. Någon skillnad?! x)

SUPERNÖJD!
 
 
 

Mobiltelefoner!

Kollade precis när Will.i.am och Miley Cyrus sjöng live, "Fall down". Ser att alla har sina mobiltelefoner uppe.. haha ser rätt kul ut x)
 

Utvilad och klipptid!

Tjenis!
Igår vaknade jag vid två tiden på natten.. Tänkte att jag lika gärna kunde vara vaken tills jag egentligen skulle upp (4.00) sen var det iväg och jobba..
När jag kom hem vid halv tre åt jag lite och därefter somnade jag en stund! Gött. Sååå skönt att vara utvilad nu, söndag är min lediga dag igen, längtar redan hehe..
 
Idag ska jag klippa mig, blir topparna och fixa så det ser fräscht ut :)
 
 
 

Lite blandat..

Har börjat läsa första Harry Potter boken, bättre sent än aldrig.. Inte sant? ;p

 
Igår blev det varma mackor som middag, sååå gott! Rostbröd med champinjonstuvning, tomat och ost!
 
(Ser inte så aptitligt ut, men men! ;))
 
(Egobild bara..)
Har bokat klippning till onsdag, såå slitet o dant! Skulle egentligen klippt mig efter vi varit i Cypern. Men blev aldrig av. Men snart så! 
 

Schema för v.32

Nu har jag två veckor kvar (12 gånger till att jobba)! Har för mig att chefen kommer tillbaka imorgon, hoppas det! :)
 
 
 

Trötter

(Bild från imorse utan redigering)
 
Hej!
Har varit skärgårdsfest i Karlskrona från 1-3 aug, tycker det är jätte tråkigt att jag missat det! *gnäll*
 
Nu är det bara två veckor kvar tills jag slutar. Tiden har gått sjukt fort. Det är lixom redan augusti. Varför går sommaren fort och vintern långsamt, borde vara tvärtom! ;)
 
Funderar på att sova snart, har varit vaken sedan 05:00. Solade och badade efter jobbet i Valje, det var riktigt varmt I vattnet! 
Vi hörs!

Plugg/Pråll

Var längesedan vi åt potatismos nu, riktigt gott blev det!
 
Plugg och pråll är slangord för potatis.
Hemmagjord potatismos, färsklax med vitlök och soltorkade tomater och grönsaker
 
 

Beroende!

Har blivit beroende av The Simpsons Tapped Out, någon som spelar det? :) Sök efter mig där på Origin, "Staaina".
 
 
 

I´m out!

BRA LÅT!